Ще чотири HIMARS: Пентагон хоче відправити в Україну додаткові РСЗВ

Міністерство оборони США схиляється до відправлення ще чотирьох реактивних систем залпового вогню HIMARS в Україну у межах наступного траншу військової допомоги. Про це пише видання Politico із посиланням на неназваних представників Пентагону, передають Патріоти України.

Так, США вже відправляють чотири HIMARS та високоточні боєприпаси, здатні уражати цілі на відстані 77 км. Якщо Білий дім схвалить рішення про надсилання додаткових РСЗВ, кількість ракетних установок в Україні подвоїться.

Проте, як уточнюють джерела видання, остаточного рішення з цього питання ще не ухвалено. Все залежатиме від "нагальних потреб України", кажуть у Пентагоні.

Джерела видання стверджують, що рішення про остаточну кількість озброєння у межах нового пакету військової допомоги може змінитись в останню хвилину.

"Ми очікуємо швидкої передачі більшої кількості HIMARS і більшої кількості керованих снарядів", — підкреслили в Пентагоні.

Навіть якщо кількість HIMARS буде подвоєна, то в Україні незмінно говорять про те, що ЗСУ знадобиться набагато більше ракетних установок, а також боєприпаси більшої дальності.

Як розповіла у коментарі Politico народна депутатка Олександра Устінова, чотирьох уже схвалених HIMARS точно замало. "Ми просили вдесятеро більше", — наголосила українська парламентарка.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...