"Ще до контрнаступу": У розвідці розповіли, коли почали готувати обмін полонених із "Азовсталі"

Процес підготовки вчорашнього обміну полоненими і його організація почалися ще до успішного контрнаступу Збройних сил України на Харківщині. Про це на брифінгу сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передають Патріоти України.

У відповідь на запитання журналістів, чи вплинула на переговори ситуація на фронті, зокрема контрнаступ на Харківщині і захоплення російських командирів, він сказав, що успішний контрнаступ дає змогу поповнити обмінний фонд.

За словами Буданова, "обмінний фонд є, він досить великий і він зростає". "А от щодо саме цього обміну, то це не мало в принципі жодного відношення. З тієї причини, що процес щодо підготовки цього обміну і сама його організація почалися ще до згаданих подій", - сказав Буданов.

Водночас він додав, що безумовно, успішний контрнаступ, який відбувся на початку вересня на Харківщині, посилює позиції України.

"Весь цей час багатьом здавалося...": Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 15:26

Є дві причини того, чому Палата представників США нарешті схвалила виділення допомоги Україні. Перша з них - підтримка експрезидентом Дональдом Трампом спікера та можливості допомоги Україні. Друга - складна геополітична ситуація у зв'язку з атакою Іра...

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...