"Ще два роки тому таке неможливо було уявити": Макрон заявив, що Росія вже увійшла до підпорядкування Китаю

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про геополітичну поразку Росії у війні проти України. Тепер РФ, за словами Макрона, увійшла до підпорядкування Китаю. Про це президент Франції сказав в інтерв'ю газеті L'Opinion, передають Патріоти України.

Ба більше, Росія "втратила критично важливу для неї свободу рук у Балтійському морі" через те, що дії Кремля змусили Швецію і Фінляндію ухвалити рішення про вступ до НАТО, вважає Макрон. "Ще два роки тому таке й уявити було неможливо, а сьогодні це вже геополітична поразка", - сказав він.

Як вважає Макрон, Росія не повинна виграти цю війну у військовому вимірі. Європа має допомогти українцям і в підготовці контрнаступу, і в тому, щоб "підготувати питання щодо гарантій безпеки на переговорах, які неминуче відбудуться".

"Архітектура європейської безпеки повинна буде повністю розповсюджена на Україну. Вона також має передбачати відсутність конфронтації з Росією та відновлення стійкого балансу сил. Але до цього поки що дуже далеко", - сказав Макрон.

Додамо, що Єлисейський палац підтвердив що очікує на візит президента України до Франції 14 травня.

Лідери країн планують обговорити підтримку, яку Франція продовжує надавати Україні на «невідкладні» військові та гуманітарні потреби.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...