Ще й збитки із Вірменії стягнуть: Алієв оголосив про перемогу Азербайджану у війні в Нагірному Карабасі

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про припинення війни в Нагірному Карабасі, передають Патріоти України.

Його виступ під час відвідин військового госпіталю транслювало державне телебачення республіки. Він також повідомив, що Вірменія повинна виплатити компенсацію за шкоду, заподіяну територіям, які повернулися під контроль Азербайджану.

За словами Алієва, для оцінки збитку залучать міжнародних експертів, а компенсацію республіка буде вимагати через міжнародний суд.

"Буде проведено облік усього матеріального і морального збитку, всіх руйнувань, і ми звернемося до міжнародного суду", – сказав президент.

Він зазначив, що на звільнених азербайджанською армією територіях зруйновані 99% будівель – "житлові будинки, школи, лікарні, громадські будівлі, історичні пам'ятники, могили наших предків і мечеті". Алієв назвав це "вандалізмом і військовим злочином".

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...