Ще не кінець: Окупанти готують другу фазу наступу на Харківщині і перекидають підкріплення

Підкріплення для російських військових на Харківщині вказує на те, що вони, ймовірно, роблять зусилля із відведення українських сил з критичних ділянок лінії фронту на сході України та створюють "буферну зону" на півночі Харківської області. Таким чином росіяни хочуть розпочати другу фазу свого наступу на Харківщині.

Деталі: Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський і Генштаб України 30 травня повідомили, що російські військові перекидають підрозділи, додаткові полки і бригади з інших ділянок лінії фронту та з полігонів до Стрілеча-Липці (на північ від м. Харкова) і Вовчанськ (на північний схід від м. Харкова).

Сирський повідомив, що російські військові не мають достатньо сил на півночі Харківської області, щоб провести повномасштабний наступ і прорвати українську оборону.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов також повідомив, що російські війська перекидають резерви на Липцівський і Вовчанський напрямки, щоб залучити і закріпити якомога більше українських сил на півночі Харківської області та зберегти нинішній темп наступальних дій РФ у цьому районі.

Синєгубов заявив, що російські війська не зосередили "ударне угруповання" біля Золочівської громади Харківської області (на північний захід від Харкова).

Військові аналітики зауважили, що перекидання російськими військовими підкріплення до Харківської області вказує на те, що вони, ймовірно, продовжують приділяти пріоритет зусиллям із відведення українських сил з критичних ділянок лінії фронту на сході України та створення "буферної зони" на півночі Харківської області.

Російські війська, ймовірно, мають намір розпочати другу фазу своєї наступальної операції на півночі Харківської області після наміченого захоплення Вовчанська, хоча позиційні бої та можливі українські контратаки можуть вимагати від російських військ проведення ще однієї хвилі посилених штурмів у цьому районі, щоб завершити захоплення міста.

ISW продовжує оцінювати, що російські сили, ймовірно, стримують багато резервів Північного угруповання військ, яке укомплектовано елементами 11-го армійського корпусу, 44-го АК та 6-ї загальновійськової армії — усі частини російського Ленінградського військового округу (ЛВО).

Поки це угруповання військ не наближається до запланованої кінцевої чисельності в 50 000-70 000 осіб. Але, навіть на верхній межі заявленої кінцевої чисельності, воно не матиме необхідної живої сили, для проведення успішної операції з оточення або захоплення міста Харкова.

"Бавовна" була потужна: ГУР розповіло про наслідки атаки на Оскольський металургійний комбінат у РФ

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:15

У ніч на 1 липня безпілотники Головного управління розвідки України атакували Оскільський електрометалургійний комбінат, який розташований у Бєлгородській області Росії. Внаслідок атаки підприємство було виведено з ладу. Про це заявив представник ГУР А...

Не цьогоріч: Столтенберг дав прогноз набуття Україною членства в НАТО

п’ятниця, 5 липень 2024, 12:45

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сподівається, що Україна стане членом Північноатлантичного альянсу протягом наступних десяти років. Про це він заявив в інтерв'ю агентству DPA, відповідаючи на запитання щодо можливого розширення НАТО, пише BI...