Ще не виробляють, але вже провал: Путін наказав запустити у серійне виробництво літак "Байкал" і отримав "фіаско"

Глава Кремля Володимир Путін наказав запустити у серійне виробництво літак "Байкал". Це нова розробка має замінити Ан-2 і вартує 5 млн доларів, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

У РФ зайнялись виробництвом літака, який за задумом окупантів, має замінити транспортний літак Ан-2 - мова про ЛМС-901 "Байкал". Але, за традицією з новим проєктом вже виникли проблеми.

Вартість

Як зізнаються самі росіяни, його ніхто не буде купляти, бо ціна на нього злетіла майже у чотири рази - до 445 млн рублів (орієнтовно 4,87 млн доларів). До того ж з кожним роком вартість може збільшуватися на 4%.

Є і ще один нюанс - кількість злітно-посадокових смуг для цих літаків, які глава Кремля Володимир Путін нещодавно наказав запустити у серійне виробництво, недостатня, щоб в подальшому приймати "Байкал".

Двигун

Ще одна проблема полягає в тому, що окупанти вирішили робити "Байкал" тільки з двигуном ВК-800СМ. Як пише видання, перший політ "Байкала" з цим двигуном був запланований на третій квартал цього року.

"Разом з тим, за новою інформацією, сертифікація двигуна буде лише у 2025 році, а старт постачань аж через два роки, у 2026. Тому усі подальші плани по строках по "Байкалу" залишаються під питанням", - констатують автори.

Провали РФ

Російські війська постійно хвалиться новими розробками та проектами. Але часто такі ідеї закінчуються фіаско. Досить згадати про російський танк "Прорив".

Джерело: РБК-Україна

"Рівень людських втрат неймовірно високий": Британський полковник пояснив, чому операція ЗСУ на Курщині може стати кінцем Путіна

неділя, 15 вересень 2024, 23:55

Операція ЗСУ у Курській області змінила правила гри у війні Путіна. Якщо Україна отримає дозвіл на удари далекобійної західної зброї по території Росії - це стане поворотним моментом. Про це в інтерв'ю 24 Каналу зазначив полковник армії Великої Британі...

"А що ти тут робиш?": Очільник МЗС Польщі обурився, що у Варшаві його стриже український перукар

неділя, 15 вересень 2024, 21:56

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає неправильним, що молодий українець обслуговує його в перукарні у Варшаві замість того, щоб захищати свою країну. Про це він сказав в інтерв’ю “Європейській правді”, передають Патріоти України....