Ще одна країна образилась на Китай через дивну карту зі "спірними територіями"

Малайзія направить ноту протесту Пекіну через спірні морські території Китаю, відображені на новій офіційній карті країни. Про це заявив глава МЗС Малайзії Замбрі Абдул Кадір. Про це пише видання Star, передають Патріоти України.

Малайзія не визнає претензії Китаю в Південно-Китайському морі, як зазначено в «Стандартній карті Китаю 2023 року», яка охоплює морську зону Малайзії. «Проблема Південно-Китайського моря є складною та делікатною, суперечку необхідно вирішити мирним та раціональним шляхом за допомогою діалогу на основі міжнародного права», – зазначили у відомстві.

Також у МЗС наголосили, що опублікована карта не має обов'язкової сили і ніяк не позначиться на реальному територіальному розмежуванні у регіоні. Крім Малайзії опублікована на карті «лінія з дев'ятьма штрихами», що відображає домагання Китаю в Південно-Китайському морі, також зачіпає територіальні претензії В'єтнаму, Брунею, Індонезії та Філіппін.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...