Ще одна країна відмовилася проводити фехтувальні змагання через участь у них росіян та білорусів

Французька федерація фехтування скасувала етап Кубка світу з чоловічої шпаги через скандальне рішення Міжнародної федерації фехтування (FIE) допустити до змагань російських і білоруських спортсменів. Про це повідомляється на офіційному сайті організації, передають Патріоти України.

"Не маючи можливості задовольнити прохання Міжнародної федерації фехтування (FIE) щодо участі російських і білоруських спортсменів у Кубку світу з фехтування на шпагах, запланованого на 19-21 травня в Сен-Мор-де-Фоссе, Французька федерація фехтування з жалем оголошує про скасування змагань Monal Challenge 2023 року. Про це рішення проінформовані спортивні та державні установи", – йдеться в заяві.

На початку березня Міжнародна федерація фехтування (FIE) ухвалила рішення повернути росіян і білорусів до міжнародних змагань, незважаючи на повномасштабну війну, яку РФ за підтримки Білорусі продовжує вести в Україні.

Це викликало обурення світової спільноти. Через скасування "бану" спортсменів країн-агресорок Німеччина відмовилася приймати Кубок світу з фехтування з жіночої рапіри, який був запланований на початок травня 2023 року. З аналогічної причини Данія вирішила скасувати міжнародний турнір у Копенгагені.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...