Ще одна невиконана обіцянка Зеленського: "Уперше з 2014-го зарплати військовослужбовцям не підвищувалися", - Герой України полковник Собко

Міністру оборони нарахували 753 171 грн

Герой України полковник Сергій Собко прокоментував інформацію про грошове забезпечення глави Міноборони Андрія Тарана в 2020-му, який отримав понад 750 тис. грн за рік, зазначають Патріоти України. Герой наголошує, що вперше з 2014-го підвищення грошового забезпечення військовослужбовців взагалі не було, а через інфляцію торік кожен військовослужбовець став отримувати на 2,5-3 тисячі грн менше.

"Що стосується матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових проблем, то в 2020 році в обсязі місячного грошового забезпечення, її могли отримати значно вужча, ніж раніше, категорія військовослужбовців. А саме, ті військовослужбовці, що втратили близького родича (дружину, чоловіка, батьків, дітей), важко хворіли (онкологічне захворювання, ВІЛ/СНІД, туберкульоз, гепатит В/С), а також в разі довготривалої реабілітації.

Раніше ж, в такому обсязі матеріальну допомогу могли отримати військовослужбовці і у випадку народження дитини, одруження, смерті рідних і близьких, хвороби рідних і близьких та інших причин на рішення командира частини".

"До речі, за майже два останні роки, вперше з 2014 року, взагалі не було підвищення грошового забезпечення військовослужбовців. На сьогодні воно найменше серед всіх країн Східної Європи.

Крім того, за цей період, вперше на моїй пам‘яті, не було взагалі премійовано особовий склад ні до 24 серпня, ні до 14 жовтня чи 6 грудня.

В середньому, кожен військовослужбовець став отримувати на 2,5-3 тисячі гривень менше порівнюючи навіть з початком минулого року, у зв‘язку з інфляцією", - пише офіцер у Фейсбуці.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....