Ще одна війна Росії проти України неминуча: Арестович назвав терміни нового вторгнення

За кілька років між Україною та Росією буде ще одна війна, і вона неминуча. Такий прогноз озвучив радник глави Офісу президента Олексій Арестович, передають Патріоти України.

"Буде другий раунд за кілька років. Другий і третій. Другий раунд невідворотний. Росія буде накопичувати сили, щоби почати другий раунд війни", - сказав Арестович в ефірі програми Антиподи Сергія Іванова.

Радник керівника ОП прогнозує, що таких масштабів російського вторгнення, як зараз, вже не буде. Однак нова війна пройде у вигляді окремої операції на окремому напрямку.

"Такого масштабу вже не буде. Вони просто нездатні. Тому що ми попереджали їх, що вони втратять боєздатність на десятки років. Боєздатність ту, яка була... це буде операція меншого масштабу, присвячена, наприклад, відрізанню нас від Азовського моря остаточно, або захоплення Харкова, або вихід на кордони так званих "ЛДНР" в адміністративних проекціях, які вони визнали напередодні війни", - припустив Арестович.

За його словами, Росія не заспокоїться незалежно від того, хто буде при владі в РФ. "Зіткнення України та Росії є неминучим. Ще кілька зіткнень до 2032-2035 років", — зазначив Арестович.

Ситуація в Україні буде подібна до ізраїльської, де війна перетворилася на боротьбу з терористами. Але там вони б'ються за Храмову гору, а ми - за Печерську лавру.

"Це екзистенціальний конфлікт, який належить до стану конфліктів, які людство ще не вміє вирішувати. Претензії будуть виникати знову і знову, поки ми на метаісторичному рівні це не розв‘яжемо і не заберемо спадщину Київської Русі або поки ми не вибудуємо ланцюжок, де руси 3 століття і 26 століття – це ми, українці", – вважає Арестович.

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...