Ще одна "жертва Хунти" відкорковує шампанське: Суд відпустив додому перекладача Гройсмана, обвинуваченого в державній зраді на користь Росії

Голосіївський районний суд змінив запобіжний захід обвинуваченому в державній зраді ексзаступнику керівника протоколу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Станіславу Єжову – оскаржити рішення суду неможливо. Про це 3 липня повідомляє Генеральна прокуратура, зазначають Патріоти України.

"Незважаючи на обґрунтовані заперечення прокурорів, задоволено клопотання сторони захисту та змінено запобіжний захід обвинуваченому з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю", – ідеться у повідомленні.

Водночас, зазначається, що суд не задовольнив клопотання прокурора продовжити Єжову строк тримання під вартою.

"(Прокурору – ред.) відмовлено, незважаючи на обґрунтоване обвинувачення у вчиненні особливо тяжкого злочину проти основ національної безпеки України", – пояснили в пресслужбі.

Крім того, в ГПУ відзначили, що Кримінальний процесуальний кодекс не передбачає можливості оскаржити рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку. Ситуацію, що склалася, в прокуратурі пояснюють рішенням Конституційного Суду визнати неконституційним положення частини п’ятої статті 176 КПК.

Конституційний суд 25 червня скасував норму, за якою утримання під вартою було безальтернативним для політичних статей. Єжов це вже другий фігурант гучних справ, який скористався новою юридичною реальністю і вийшов з в'язниці. До нього суд випустив екс-начальника столичної СБУ Олександра Щеголева, якого звинувачують у розстрілі Майдану.

Нагадаємо, Станіслав Єжов був затриманий 20 грудня 2017 року заступник керівника служби протоколу прем'єр-міністра . Йому оголосили підозру в зраді і співпраці з ФСБ.

З будівлі на Грушевського його вивели в наручниках під прицілом телекамер. Це було перше такого роду шоу в Україні, яке відразу викликало чимало запитань до влади.

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...