Ще одній категорії українців дозволять перетинати кордон під час війни

Кабінет Міністрів України розширив перелік категорій українців, яким можна буде перетинати кордон під час воєнного стану. Відповідне рішення урядовці ухвалили 27 серпня, передають Патріоти України.

Деталі розповів український прем'єр Денис Шмигаль. Відтепер моряки матимуть можливість перетинати кордон виключно за погодженням територіального центру комплектування.

Хто зможе виїхати в України під час війни

Виїжджати за кордон буде дозволено:

  • чоловікам, які є членами екіпажів морських і річкових суден та продовжують працювати на суднах,
  • а також студентам (курсантам) закладів освіти, які мають пройти практичну підготовку на судні.

"Україна — один зі світових лідерів за кількістю висококваліфікованих моряків. У світовому торговельному мореплавстві працює більш ніж 100 тисяч українців. Тож таке рішення дозволить забезпечити роботою тисячі моряків та збільшити надходження до бюджету", – наголосив Шмигаль.

Зауважимо, що ще на початку серпня на сайті Офісу Президента необхідну кількість голосів набрала петиція, щоб розширити список тих, хто може виїжджати за кордон.

За словами члена комітету Верховної Ради з нацбезпеки та оборони, депутата Федора Веніславського, у парламенті тривалий час точилися дискусії, чи варто дозволяти виїзд за кордон чоловікам, які є військовозобов'язаними. "Наприклад, є окремий напрямок – це моряки, яких в Україні кілька сотень тисяч і які є потрібними в закордонних суднових компаніях, що плавають під різними прапорами", – сказав Веніславський.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...