Ще один болючий символ звірств російських загарбників: Кількість убитих мешканців Ізюма більша, ніж у Бучі, - Міноборони

Масштаби руйнувань і кількість смертей у місті перевищують показники Маріуполя, Бородянки, Бучі.

Руйнування, яких окупанти завдали в Ізюмі Харківської області, можна порівняти за масштабами з руйнуваннями у кількох Бородянках, а за кількістю жертв – щонайменше із двома Бучами Київської області. Про це повідомив радник міністра оборони Олексій Копитько на своїй сторінці Facebook у четвер, 15 вересня.

"Ізюм – це кілька Бородянок з погляду руйнувань і кілька (як мінімум дві) Бучі за кількістю жертв серед цивільного населення", – розповів він.
За його словами, російські окупанти закидали Ізюм більшою кількістю ракет, ніж Маріуполь. І це при тому, що населення в Ізюмі за чисельністю менше приблизно у 10 разів.
"Є житлові багатоповерхові будинки, на які свідомо скинули авіабомби. Склалися цілі під'їзди. Десятки загиблих. Як тільки наші воїни відсунуть фронт трохи далі на Схід, належить виконати величезну роботу з фіксації та розслідування цих злочинів", – зазначив він.
Копитько додав, що візит президента України в Ізюм є "дуже сильним жестом", який "дозволить зафіксувати увагу на цьому місті".

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...