Ще один "голуб миру": Президент Аргентини заявив, що хоче влаштувати мирні переговори між Україною та Росією

Президент Аргентини Альберто Фернандес заявив, що він буде сприяти тому, щоб Україна та Росія сіли за стіл переговорів. Про це він заявив під час брифінгу за підсумками його робочої поїздки до Франції Buenos Aires Times, передають Патріоти України.

Аргентинський президент зазначив, що використає свої контакти серед країн G20 на саміті Індонезії, щоб налагодити "діалог між Києвом та Москвою.

"Ми домовилися з Макроном, щоб поговорити з іншими лідерами G20, щоб побачити, чи можемо ми зробити якісь конкретніші дії на користь створення столу, який відновлює діалог і який починається з припинення вогню ", – сказав він.

Також Фернандес заявив, що діалог будуть вести Київ та Москва, але рішення має бути глобальним, поза позицією блоків. Він зазначив, що також хоче брати участь у переговорах.

"Я хочу, щоб Аргентина сиділа за столом переговорів, тому що я хочу знайти рішення", – додав Фернандес. Президент Аргентини додав, що він засуджує "непристойність" конфлікту та попередив про загрозу ядерної зброї, а також нагадав, що російська агресія проти України має серйозні наслідки для решти світу, особливо для країн, що розвиваються.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...