Ще один провал агресора: Окупанти не зможуть підтримувати високий темп операцій у районі Бахмута через брак боєприпасів, - ISW

Російські окупаційні війська в Україні зазнають серйозного дефіциту артилерійських боєприпасів. Снарядний "голод" унеможливить підтримку високого темпу операцій армії РФ під Бахмутом на Донеччині, передають Патріоти України.

Навряд чи буде здатна Росія і на великомасштабні наступальні чи оборонні операції і на інших фронтах, також малоймовірним є повторний наступ із Білорусі. Про це в новому аналітичному звітіпише Інститут вивчення війни (ISW).

У своєму звіті аналітики ISW зазначають, що запаси артилерійських боєприпасів у російських військ в Україні виснажуються. Відтак окупантам буде складно підтримувати поточний темп операцій на певних ділянках лінії фронту в Україні.

Вони наводять заяву начальника Головного управління військової розвідки України (ГУР) Кирила Буданова, який 31 грудня констатував, що російські війська в Україні мають серйозні проблеми з артилерійськими боєприпасами. Ці проблеми стануть чітко помітними вже до березня 2023 року.

Обґрунтовуючи своє твердження, Буданов заявив, що російські війська раніше використовували в середньому 60 тисяч артилерійських снарядів на день – тепер же середній показник щоденних обстрілів коливається в межах 19-20 тисяч снарядів на день.

За даними ГУР, російські окупанти також вивезли всі залишки артилерійських боєприпасів з білоруських військових складів для підтримки своїх операцій в Україні.

Оцінки української розвідки збігаються із оцінками розвідки британської. Міністерство оборони Великої Британії, нагадали в ISW, повідомило 24 грудня, що російські сили наразі не мають необхідного запасу артилерійських боєприпасів для підтримки великомасштабних наступальних операцій і що для підтримки оборонних операцій уздовж протяжної лінії фронту в Україні російські військові змушені щодня витрачати значну кількість ракет.

Ситуація, що склалася, вважають аналітики ISW, завадить окупантам передусім зберігати високу інтенсивність бойових дій під Бахмутом на Донеччині.

"ISW оцінює, що обмеження на боєприпаси, ймовірно, частково завадять російським силам підтримувати високий темп операцій у районі Бахмута у найближчому майбутньому. Виснаження запасів артилерійських боєприпасів російських збройних сил, ймовірно, вплине на їхню здатність проводити активні операції і в інших місцях в Україні", – зазначено у звіті.

Водночас, вважають аналітики, виснаження запасів артилерійських боєприпасів у Білорусі ставить хрест на планах Кремля щодо поновлення великомасштабного російського наступу з території цієї країни у найближчі місяці.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...