Ще один страшний злочин московсько-більшовицької імперії: МЗС України закликає визнати геноцидом депортацію кримських татар

Особливо це важливо, з огляду, що спадкоємиця СРСР руками своїх окупантів посилює репресії проти кримських татар в захопленому в України півострові.
Верховна рада України визнала депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу. МЗС України закликало міжнародних партнерів вшанувати пам'ять жертв депортації кримськотатарського народу 1944 року і визнати депортацію геноцидом, зазначають Патріоти України.

Як йдеться в заяві, в ім'я відновлення історичної справедливості МЗС закликає міжнародних партнерів України вшанувати пам'ять невинних жертв депортації, засудити це злочин тоталітарного комуністичного режиму і визнати депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу.

У відомстві нагадали, що насильне виселення кримських татар з території їхнього історичного проживання, умисне створення в місцях спецпоселений життєвих умов, які призвели до масових смертей кримських татар, особливо дітей і жінок; обмеження елементарних засобів до існування з міжнародного права мають ознаки геноциду.

Верховна рада України визнала депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу, а 23 квітня 2019 року Меджлісом кримськотатарського народу прийнято звернення до парламентів та урядів країн - членів ООН "ПРО визнання геноциду кримськотатарського народу".

"Україна високо цінує заяву Сейму Латвії від 9 травня 2019 року щодо 75-річчя депортації кримських татар та підтримки політики невизнання незаконної анексії Криму, в якій депортація кримських татар у 1944 року визнано геноцидом", - зазначили у відомстві.

У міністерстві також зазначили, що сьогодні Російська Федерація окупувала і здійснює спробу незаконного анексії Автономної Республіки Крим, яка є невід'ємною частиною території України, а також здійснює незаконне переслідування кримських татар в окупованому Криму.

"Кримські татари страждають від кримінального переслідування, обмежуються їх права на свободу поглядів, зібрань і пересування", - йдеться в заяві.


Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...