Ще один удар по режиму Путіна: Євросоюз відключив від міжбанківської системи SWIFT три російських банки

“Сбербанк”, “Россельхозбанк” та Московський кредитний банк змушені будуть перейти на ізольовану вітчизняну систему, передають Патріоти України.

Відповідно до шостого пакету санкцій Євросоюзу, запровадженого через війну РФ проти України, від 14 червня три великих російських банки буде відключено від міжбанківської системи SWIFT.

Російські пропагандистські ЗМІ запевняють, що до автономної роботи російські фінансові установи готові. Як відомо, 30 травня лідери Євросоюзу погодили шостий пакет санкцій проти Росії, який передбачає відключення від SWIFT “Сбербанку”, “Россельхозбанку” та Московського кредитного банку. Ці великі російські банки для того, щоб переказувати гроші за кордон та здійснювати операції всередині країни, змушені будуть перейти на ізольовану вітчизняну систему.

У “Сбербанку” та “Россельхозбанку” запевняють, що продовжуватимуть роботу у звичайному режимі, сподіваючись на безперебійну роботу власної системи передачі фінансових повідомлень, створеної Банком Росії у відповідь на ризики відключення організацій від SWIFT.

У МКБ звернули увагу на те, що операції всередині країни будуть йти штатно, однак терміни проходження платежів за кордон можуть збільшитися.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...