Ще живий, але усе може статися: Сестра блогера Манекіна розповіла, де найманці "ДНР" приховують брата

Мешканка Горлівки Вікторія Андуез, що називає себе "громадський працівник, який стоїть на захисті "русского мира", розповіла зі слів сестри Романа Манекіна, Наталії Урбантайтіс, що блогера, який насмілився критикувати окупаційну "владу" "ДНР", утримують в 97-й колонії, яку курує "МГБ" "ДНР". Колонія розташована в місті Макіївка, повідомляють Патріоти України.

"Наталя дуже переживає за здоров'я брата, який до арешту дбав про хворого коронавірусом батька, який лежав через хворобу в стаціонарі. Фактично Роман був заарештований в період знаходження на карантині, так як постійно контактував з батьком в умовах пандемії", - пише Андуез.

Сестра Манекіна вважає, що тривале утримання її брата під вартою неминуче призвело до загострення наявних у нього серйозних проблем зі здоров'ям, в першу чергу - важкої форми діабету. Про те, що Манекін живий, відомо від його адвоката. Однак невідомо, чи піддавався блогер тортурам. Також в пості в черговий раз акцентується увага на тому, що звинувачення проти Манекіна в "співробітництві з СБУ" явно надумане, а оприлюднені докази (нібито листування з журналістом Станіславом Асєєвим) мають відверті ознаки фальсифікації.

Серед користувачів соцмережі, що прокоментували пост Вікторії Андуез, і Надія Болотіна, дружина блогера Олександра Болотіна, який також побував "на підвалі" за критику окупаційної "влади". Надія Болотіна зазначила, що Манекін опинився в ситуації, схожій на ситуацію, в якій побував її чоловік. Правда, Олександра Болотіна в "співробітництві з СБУ" не звинувачували, і він відбувся штрафом в 20 тисяч рублів. А майбутнє Романа Манекіна поки під питанням.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...