Що буде, якщо по Москві завдадуть ядерного удару у відповідь: Карта з радіусом ураження

Російський диктатор Володимир Путін неодноразово погрожував застосувати ядерну зброю у війні проти України. Більше того, кремлівські пропагандисти регулярно закликають вдарити по нашій країні тактичною ядерною зброєю, передають Патріоти України.

Однак одним з головних факторів, який стримує агресора, – ядерний удар у відповідь по Росії. У симуляторі ядерного вибуху NukeMap показали, якими можуть бути наслідки у разі ядерного удару у відповідь по Москві.

Портал дозволяє розрахувати можливі наслідки удару ядерною зброєю. При цьому можна буде побачити приблизну зону ураження, спрямування радіоактивних опадів, а також приблизну кількість жертв та постраждалих.

У разі удару боєголовкою потужністю близько 0,3 кілотонни тротилового еквівалента (такою є потужність тактичної ядерної зброї Росії) по центру столиці країни-агресора, може загинути до 4 тисяч осіб, а 6,6 тисяч – отримають травми.

Також у радіусі понад 300 метрів більшість житлових будівель зруйнуються і будуть широко поширені смертельні випадки. У той же час у радіусі близько 2 км, ймовірно, скляні вікна розіб'ються. Це може спричинити безліч травм у населення, яке підходить до вікна, побачивши спалах ядерного вибуху.

Більш серйозні наслідки може завдати стратегічна ядерна зброя. Наприклад, у разі завдання ядерного удару ракетним комплексом стратегічного поправними.

За різними джерелами "Тополь" має потужність від 500 до 800 кілотонн тротилового еквівалента. При ймовірному ударі такою ракетою по Москві кількість жертв може перевалити за мільйон, а понад 3,3 млн осіб отримають тяжкі травми.

"Тополь" здатен викликати руйнування в радіусі понад 40 км. Окрім того, на площі близько 135 кв. кілометрів зруйнується більшість житлових будівель та виникнуть пожежі.

Варто зазначити, що окрім явних фізичних руйнувань, які виникають за лічені секунди після вибуху ядерної бомби, людство зіткнеться з проблемою радіації, яка також може призвести до смертельних випадків та тяжких травм.

На концерті Кобзона місячний рекорд та масована утилізація артилерії ворога: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 27 квітня

субота, 27 квітень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.04.24 орієнтовно склали:

Масований наліт ударних БПЛА на Кубань: Атаковано два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром (відео)

субота, 27 квітень 2024, 7:59

У ніч на суботу за повідомленням російських джерел БПЛА атакували два нафтопереробні заводи, бітумний завод, військовий аеродром на Кубані та ряд інших об'єктів. . За повідомленням губернатора Краснодарського краю РФ Веніаміна Кондратьєва, було придуш...