"Що буде, якщо схрестити дебіла, профана, хр*нь і олів'є", - журналіст про скандал навколо плівок Гончарука

"5 неймовірних фактів про управління економікою, які ви могли пропустити, слухаючи "плівки Гончарука", - пише у своєму блозі Орест Сохар, передають Патріоти України, і продовжує:

"Факт 1. Економіка розвивається хаотично, плану розвитку країни фізично не існує, ситуація не контрольована.

Прем'єр бідкається, що депутати не задоволені економічним спадом, мовляв, "ухандохали экономику... пришли соросята, и экономика растет вниз". І далі знаменита цитата від Гончарука: "И вот это все в совокупности создает у президента впечатление, что ситуация не контролируемая, что мы не понимаем, у нас нет планов. У вас его реально нет". Лаштунки закриваються, музиканти грають марша, урочисто звучать бубен, литаври та сопілка.
Факт 2. Очільники Кабміну та НБУ більше паряться не про результати роботи, а як додати веселкових тонів у зображення своєї рефоматорської діяльності.

Гончарук: "Надо подумать, как мы это срежисируем. Давайте ответим на вопрос: как мы с этим справляемся? Вот ответа на вопрос, как мы с этим справляемся, сейчас нет. В этом вся проблема. Потому что сейчас это выглядит так. И это на самом деле даже главная проблема".

Хлопці і дівчата, якщо взяти ту штуку, якою Зеленський грав на роялі, та утворити з неї якісний прикметник, то це і буде оцінка вашої роботи, тобто як ви справляєтесь. Але виправити ви хочете лише те, як президент і парламент сприймають вашу невтомну діяльність. І лише в цьому ви бачите проблему.

Рожкова (замглави НБУ): "В глобальном измерении все хорошо"... Маркарова (міністр фінансів): "Только это никому не понятно, кроме нас".

Факт 3. Зеленський правильно розуміє суть проблеми нинішньої економіки, але Гончарук та Ко намагаються вибити цю "хрень" з нього.

Президент, судячи з прем'єрських плівок, занепокоєний зміцненням курсу гривні, яке неминуче потягло за собою падіння промислового виробництва та наростило дефіцит торгового балансу. Та і дірка в бюджеті в 50 млрд. грн. не на рівному місці з'явилася. Маркарова та НБУ при підтримці (вже сьогодні Гончарука) створили один-єдиний вигідний вид бізнесу - вкладати кошти в українські цінні папери. Ризиків - 0, дохідність - максимальна. Звідки взятися росту промислового виробництва?

Кабмін та Нацбанк намагаються маніпулювати главою держави, тобто "режисировать". Наприклад, цитата від Гончарука: "...Пока у президента не будет ответа на этот вопрос, будет пустое место там, к нему будет прилетать вот эта хрень на тему облигацией. Она попадает в голову, чисто потому у него есть туман".

Факт 4. Так, вони вважають свого лідера дуже недалеким.

Гончарук: "Ему нужно сказать: смотри, Вова, то, что курс сегодня меньше, значит, что оливье в следующем году на следующем новогоднем столе не будет дороже, чем в этом". І в цей момент десь дуже далеко від Кабміну, маленький лисуватий хлопчик Женя Кошовий сів написати книжку "Економічна стратегія України 2050". І у нього вийшло точно б не гірше.

Факт 5. Перші чотири факти - ніщо в порівнянні з цим: вони - невігласи.

Гончарук: "Я полный профан в экономике, я юрист по образованию"

Мілованов (міністр економіки): "Как объяснить, что курс усилилися, а торговый баланс просел? Я не понимаю".

Гончарук: "Старперы понимают, как справляться с этим. Я по бюджету не понимаю, как правильно".

Враження, що політичні флібустьєри захопили наш економічний лайнер та намагаються ним керувати. Але ні досвіду, ні бажання розібратися, ні інстинкту самозбереження у них немає. На разі, пливемо за течією, збиваємося з курсу, а незабаром нам пояснять, чому в країні все так прекрасно. Чекаємо нових плівок.

П.С. Ці люди просирають наш шанс плисти у правильному напрямку..."..

Джерело: Обозреватель

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...