Що буде з Росією після нових санкцій США, - політолог (відео)

За прогнозами Миколи Бєлєскова, економічні обмеження – наприклад, заборона на видачу банківських кредитів для російського уряду – не матимуть жодних відчутних результатів.

Нові санкції Трампа можуть практично не зачепити Путіна. Фото: CNN.

Другий пакет санкцій проти Росії, введений президентом США Дональдом Трампом у зв'язку зі "справою Скрипалів", мінімально вплине на економіку РФ і не призведе до "обвалу" курсу рубля. Але ці санкції можуть вдарити по Росії у довгостроковій перспективі. Таку думку висловив заступник директора Інституту світової політики Микола Бєлєсков, передають Патріоти України.

Він нагадав, що другий пакет мали запровадити ще у листопаді 2018 року. За прогнозами Бєлєскова, економічні обмеження – наприклад, заборона на видачу банківських кредитів для російського уряду – не матимуть жодних відчутних результатів.

"Це не Росія 1990-х, яка залежала від гуманітарної або фінансової допомоги з боку США. Тобто у цих санкцій не буде жодного ефекту. Я підозрюю, що навіть якщо і буде коливання курсу рубля, то воно буде мінімальним", – зазначив він.

Перший пакет, ухвалений у серпні 2018 року, експерт розцінив як більш ефективний – але у довгостроковій перспективі. "Він обмежує можливості Росії отримувати технології для військової сфери. А зараз у росіян основна проблема – створення нового покоління озброєння. Те, що вони зараз беруть на озброєння – це чи розробки ще СРСР, кінця 80-х років, чи їхні розробки 2000-х років. Зрозуміло, що без американських, європейських технологій...", – пояснив Бєлєсков.

"Ось це може мати потужний, але дуже відкладений ефект", – резюмував він. Обидва пакети санкцій були запроваджені в рамках закону про контроль над хімічною та біологічною зброєю від 1991 року. Вони пов'язані з невдалою спробою отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля, завербованого західними спецслужбами у 1990-х роках, та його дочки Юлії.

Джерело: Обозреватель

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...