"Що допоможе нам "розчавити всю орду" та коли це може статися", - український дипломат

Дипломат Володимир Огризко вважає, що Росія і далі буде шантажувати світ застосуванням ядерної зброї, розуміючи, що програє війну. Про це він розповів в ефірі Радіо НВ, передають Патріоти України.

«Без сумніву будуть. У цього режиму немає іншого способу існування, він не може зупинитися. Це вже той випадок, коли двигун заведено і машина поїхала, але гальм немає. І гальмом може бути лише лобовий удар. Я дуже сподіваюся, що цей Раймштайн, який відбудеться найближчим часом, інші домовленості на двосторонньому рівні і сформують можливість завдати цей прямий удар в лоб», — зазначив Огризко.

Також дипломат нагадав, що ленд-ліз повноцінно запрацює лише в кінці вересня — на початку жовтня, коли розпочнеться новий фінансовий рік у США. «Моє передбачення полягає в тому, що на кінець року в Україні цей кулак, який буде здатний розчавити всю цю орду, нарешті сформується. Це, звичайно, для когось, можливо, песимістичний прогноз, бо попереду ще кілька важких місяців, але це об'єктивна оцінка. <...> Попри ці наступні доволі складні місяці, фінал для Росії буде однозначним — вона отримає по зубах і сильно», — впевнений Огризко.

Четверта зустріч Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн відбудеться 20 липня у онлайн-форматі. Воєнну допомогу отримуватиме Україна і окремо від США за ленд-лізом. Джо Байден підписав відповідний закон 9 травня. 28 квітня законопроєкт 417 голосами підтримала Палата представників, а 7 квітня його одноголосно ухвалив Сенат США.

Також 15 липня палата представників США ухвалила проєкт закону про оборонну політику на суму $840 млрд, частина з яких має піти на навчання українських пілотів роботі на винищувачах F-15 та F-16.

Джерело: Радіо НВ

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...