Що ефективніше: Військовий аналітик порівняв українську систему ППО з "Залізним куполом"

Військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман заявив, що "Залізний купол" - це лише реклама з боку ППО Ізраїлю. Експерт в ефірі "Еспресо" пояснив, що по них ніколи не стріляли високоточними ракетами, а захищати доводиться ділянку кордону, яка у десятки разів менша, ніж в Україні, передають Патріоти України.

"Протиповітряна оборона є багатоешелонованою, тобто не можна по одній лінії поставити засоби дивізіону ППО і вважати, що цим можна перехопити всі ракети. На мою думку, "Залізний купол" - це певна реклама з боку ППО Ізраїлю, тому що вони заявляють про стовідсотковий захист країни від ворожих нападів, але це не відповідає дійсності і є тільки красивою назвою. По-перше, тому що там доволі невелика ділянка кордону і поставити велику кількість засобів ППО набагато простіше, бо це у десятки разів менше, ніж в Україні. По-друге, Ізраїль ніколи не атакували такими ракетами, якими атакують нас, а саме ракетами Х-101 чи Х-555, чи балістичними ракетами "Іскандер". По них стріляють некерованими ракетами, щось на кшталт "градів", які доволі легко перехоплюються", - зазначив аналітик.

На думку Гетьмана, якщо по Ізраїлю стріляли б такими ж ракетами, як по Україні, то "Залізний купол" дав кількість вражених цілей у відсотках менше, ніж дає українська ППО.

"Тобто, нічого такого в Ізраїлі не побудували, а те що, побудовано у нас є набагато ефективнішою системою ППО, ніж в Ізраїлі. Якщо пояснити простими словами, то по Ізраїлю стріляють мотлохом, а по нас високоточними ракетами, які мають засоби боротьби з протиповітряними силами. Тому, у нас дуже ефективна ППО. Також наші партнери нам постійно надають додаткові зенітно-ракетні комплекси й зараз їх всіх навіть важко перерахувати.

На сьогодні нам не вистачає тільки кількості цих комплексів, тому що певна кількість дасть більш щільну оборону. Відповідно, відсоток збитих ворожих цілей підніметься до 80% або 90%, бо 100%, на жаль, не може перехопити жодна країна. Але той відсоток, який ми перехоплюємо є набагато вище, ніж можуть перехопити ППО багатьох країн, навіть країн НАТО", - наголосив військовий експерт.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...