Що на це скаже Шольц? Польща прагне отримати репарації від Німеччини за Другу світову війну - сума вражає

Польща оцінює свої збитки у Другій світовій війні, заподіяні Німеччиною, у 6,2 трильйона злотих (1,32 трильйони доларів). Про це заявив лідер правлячої фракції "Партія і справедливість" Ярослав Качинський для Reuters, передають Патріоти України.

"Річ у тім, що, можливо, у довгому та складному судовому процесі ми могли б отримати компенсацію за все, що Німеччина, німецька держава та німецький народ зробили з Польщею у 1939-1945 роках", - сказав Качинський.

Качинський додав, що Німеччина ніколи не відповідала за свої злочини проти Польщі. "Це наша мета, і це мета, яка вписується в загальну концепцію відновлення нормальності. Нормальність, коли йдеться про функціонування польської держави. Десятки країн світу, звичайно, дуже різною мірою, отримали компенсацію від Німеччини. З іншого боку, Польща цього не досягла", - зауважив політик. Раніше Польща вже порушувала питання репарацій за Другу світову війну. Уряд ФРН наполягає на тому, що питання репарацій закрите.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...