Що на це скажуть у Києві? Путін на зустрічі з Зеленським хоче зняти санкції та нав'язати діалог з "ЛДНР", - росЗМІ

На можливій зустрічі президента Росії Володимира Путіна з українським президентом Володимиром Зеленським російська сторона хоче домогтися скасування санкцій і нав'язати Києву прямий діалог з представниками так званих Донецької та Луганської "народних республік". Кремль давно вже направив Україні проект можливих рішень двостороннього саміту, передають Патріоти України.

За даними видання, після того, як Зеленський доручив голові свого офісу Андрію Єрмаку працювати над організацією зустріччю з Путіним, Москва довела Києву своє бачення підсумків можливого саміту.

Як зазначає джерело "Комерсанта", у списку 12 потенційних рішень, і майже всі стосуються двосторонніх відносин. Зокрема, Кремль пропонує відновити повноцінні дипломатичні відносини з поверненням послів, скасувати санкції, відновити транспортну угоду і домовитися про продовження транзиту газу після 2024 року.

Окупований Крим в цих пропозиціях не згаданий зовсім, а питання врегулювання конфлікту на Донбасі тільки в якості зауваження про те, що Росія в Тристоронній контактній групі і в "нормандському форматі" підтримає будь-які мирні домовленості Києва з "владою" так званих Донецької та Луганської "народних республік".

"Від українців досі нічого зрозумілого щодо можливого наповнення двосторонньої зустрічі не надходило", - зазначив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

У той же час радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк підкреслив, що Москва не висловлює чітку готовність обговорити те, що дійсно має значення. За його словами, ключовим наповнення переговорного порядку повинні стати питання війни і миру.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...