Що найбільше здивувало в Києві канадського міністра з міжнародного розвитку

Ахмед Хуссен, міністр міжнародного розвитку Канади, здивувався тому, як українці долають російську агресію та залишаються стійкими навіть в умовах повномасштабного вторгнення. Про це політик розповів під час свого візиту до Києва, передають Патріоти України.

«Я дуже вражений тим, як люди тут справляються з конфліктом, продовжують робити свою роботу, зберігають надію та не піддаються цій агресії проти України, — зазначив він. — Для мене це стало найбільшим одкровенням — те, як українці продовжують жити своїм життям, як вони не дозволяють незаконному російському вторгненню визначати їхнє життя. Вони самі визначають своє життя, щодня роблячи те, що мають робити».

Для Хуссена це перший візит до Києва і в цілому до України. «Я дуже радий бути тут, — наголосив міністр з уряду Джастіна Трюдо, — побачити на власні очі, як українське суспільство справляється з цим конфліктом, побачити таку стійкість громади, як кожен робить свій внесок, щоб допомогти один одному».

Співрозмовник зауважив, що не може радити українцям, коли і як їм відбудовувати міста після російських обстрілів. «Але з тої інформації, яку я отримую від нашого посла [в Україні], я розумію, якими стійкими є українці, — продовжив Хуссен, — що вони не піддаються незаконній агресії з боку Росії, тому негайно відбудовуються. Щоразу, коли щось пошкоджено, вони відновлюють вікна, вони відновлюють двері, і це дух України. Українці прийняли рішення залишатися сильними та непохитними перед цим незаконним вторгненням».

За словами міністра з міжнародного розвитку Канади, його країна з моменту повномасштабного вторгнення надала $19,5 млрд для допомоги Україні в усіх сферах — військовій, гуманітарній, для підтримки біженців, системи охорони здоров’я, освіти тощо.

«Звісно, основна відбудова проходитиме пізніше, — додав Хуссен. — І те, як це відбуватиметься, які додаткові кошти ми зможемо розблокувати, — вся ця робота ведеться вже зараз. Поки що у мене немає для вас цифр, але я точно можу сказати, що Канада продовжуватиме допомагати Україні у відновленні».

Канадський політик також нагадав про обіцянку премʼєр-міністра Джастіна Трюдо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. «Ми дуже віддані цьому не лише сьогодні, а й у довгостроковій перспективі», — резюмував Хуссен.

Джерело: НВ

Таки злам? Все більше американців вважають, що у війні перемагає Україна

вівторок, 27 серпень 2024, 0:30

Після початку операції ЗСУ у Курській області більше американців стали вважати, що наразі у війні перемагає Україна. Як повідомляє Голос Америки, про це свідчать дані опитування YouGov, передає Укрінформ, передають Патріоти України. Згідно з результата...

“Є загальна тенденція": Еекспертка розповіла, як на настрої в РФ вплинула Курська операція

вівторок, 27 серпень 2024, 0:17

Росіяни втомилися від війни, але на вулиці ніхто не піде. Про це в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua розповіла російська політична аналітикиня Ольга Курносова, передають Патріоти України. “Є загальна тенденція до втоми від війни, звичайно ж. І Курська опер...