Що намагається подолати очманіле Х*йло: Кулеба назвав два фактори ймовірності наступу Росії на Україну

Імовірність вторгнення Росії залежить від двох факторів: сили та витримки України, а також сили та скоординованості міжнародних партнерів. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

“Головна мета Росії – робити Україну максимально слабкою… Дестабілізуючи всередині, блокуючи співпрацю України з іншими державами в оборонній сфері”, – заявив глава МЗС.

На його думку, президент РФ Володимир Путін справді розглядає можливість нової наступальної операції в Україні.“Чи пустить у дію він цю опцію, залежить від двох факторів: від нашої сили та спокою українців, і від скоординованості та сили дії наших партнерів”, – додав Кулеба.

“Ми повинні найближчими місяцями – і суспільство, і держава – продемонструвати максимальну ефективність, максимальну витримку і не вестися на провокації ні в середині країни, ні в зоні конфлікту”, – пояснив міністр.

За словами Кулеби, влада працює над обома чинниками.

“Я закликаю всіх найближчими місяцями не панікувати, але зберігати пильність і не вестись на провокації, особливо в інформаційному просторі”, – додав голова МЗС.

Нагадаємо, у Кремлі переконані, що заяви української розвідки про можливий варіант силового вторгнення Російської Федерації до України — це істерика Києва, який штучно нагнітає ситуацію.

Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирил Буданов заявив, що Російська Федерація готується до нападу на Україну наприкінці січня-початку лютого 2022 року та вже зосередила поблизу українського кордону понад 92 000 військових.

Разом з тим, відомо, що співробітники західних спецслужб мають у своєму розпорядженні дані, які свідчать про “високу ймовірність” нового російського вторгнення в Україну та дестабілізації ситуації біля кордону.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...