Що повинен зробити новий президент одразу після виборів: Експерт назвав ТОП-5 ключових проблем України

Новий президент України відразу після виборів у першу чергу повинен забезпечити обороноздатність та провести реформування. Про це розповів директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, повідомляють Патріоти України.

За його словами, президенту потрібно різко поліпшити роботу на дипломатичному напрямі по формуванню коаліції проукраїнських партнерів.

"Це необхідно робити вже зараз, вірніше - це необхідно було робити вже вчора. Результати необхідні, умовно, вже завтра", - заявив Сунгуровський.

Також він додав, що ще один ключовий момент для змін - кадровий склад Збройних сил і всіх силових органів.

"Але без вирішення цього питання ніякі реформи, ніяка деолігархізація, ніяка боротьба з корупцією неможлива в принципі", - підкреслив директор військових програм Центру Разумкова.

За його словами, крім цього потрібно дати завдання, щоб підготували хороший баланс військово-технічного стану Збройних сил і нашого ВПК.

"Тому можна прибрати Укроборонпром, але потрібно залишити хоча б спецекспортерів, тому що у них вже всі зав'язки - на персональному рівні. Тобто прибрати будь-яку людину з цього ланцюжка - це загрожує серйозними розривами. Потрібно більш серйозно до цього ставитися, ввести більш скрупульозний контроль, але не руйнувати ці ланцюжки, їх дуже довго потім відновлювати доведеться", - сказав експерт.

Важливий напрямок, заявив Сунгуровський, реформування СБУ - забрати у них економічні функції. За його словами, не повинно бути їх там. "Формування коаліції - це окреме питання, оскільки саме від неї залежить кадровий підбір", - зазначив він.

Джерело: Апостроф

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...

Окупанти кілька разів атакували Харківський район, є загиблий і постраждалі

субота, 4 травень 2024, 18:29

Приблизно о 15.30 4 травня окупанти вдарили по селу Слобожанське Харківського району. Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив у Telegram, передають Патріоти України. "Унаслідок обстрілу горів будинок та господарчі споруди. Загинув 49-річний...