Що скажуть у Берліні та Москві? Байден підписав указ про санкції проти будівельників "Північного потоку-2"

Північний потік-2

Про рішення президента США повідомляє пресслужба Білого Дому, зазначають Патріоти України.

"Відповідно до Міжнародного закону про надзвичайні економічні повноваження, я повідомляю, що я видав Виконавчий наказ, щоб вжити додаткових заходів щодо деяких російських експортних трубопроводів енергоносіїв для вирішення національної надзвичайної ситуації.., що викликана конкретною шкідливою зовнішньою діяльністю Уряду Російської Федерації", - цитує пресслужба Білого Дому президента США Джо Байдена.

Зазначається, що указ Байдена є відповіддю на проєкти російських газопроводів, покликаних розширити вплив Росії на енергетичні ресурси Європи, що послабить європейську енергетичну безпеку - включаючи безпеку України та країн Східного флангу НАТО та ЄС.

Указ повинен протидіяти впливу РФ, який "загрожує національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів".

Указ блокує майно та інтереси у власності іноземних осіб, визначених держсекретарем, за погодженням з міністром фінансів США, у звіті перед Конгресом.

Наголошується, що серед іншого указ покликаний на протидію будівництву газопроводу "Північний потік -2".

"Я визначив, що необхідно блокувати майно та інтереси у власності таких осіб", - приводить сова Джо Байдена пресслужба Білого Дому.

Свої люди? Заступник Резнікова, який погодив купівлю “яєць по 17”, отримав посаду в МЗС

вівторок, 14 травень 2024, 9:57

Колишнього заступника міністра оборони з питань фінансів та внутрішнього аудиту Ростислава Замлинського призначили послом з особливих доручень Міністерства закордонних справ., пише Центр протидії корупції. Деталі: В Центрі проаналізували декларації пос...

"Тепер тисячі жителів тікають": Битва за Вовчанськ може стати першим великим боєм нового наступу РФ, - Forbes

вівторок, 14 травень 2024, 9:55

На місто наступає до п'яти батальйонів російської армії. Як пише Forbes, битва за Вовчанськ у Харківській області може стати однією з перших великих битв нового наступу Росії на півночі. Підрозділи кількох бригад ЗСУ, зокрема 59-ї мотострілецької брига...