"Що це за собою тягне? Ускладнену процедуру": У ДБР розповіли, де шукають винних у прориві окупантів на Харківщині

У справі про прорив армії РФ у Харківській області слідчі допитали військове керівництво країни та бійців, які перебували на полі бою. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" розповів перший заступник директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олександр Удовиченко.

Він зазначив, що для встановлення правди у справі слідчим та експертам треба дослідити велику кількість документів. За його словами, усі ці документи є секретними.

«Що це за собою тягне? Ускладнену процедуру їх вилучення, отримання, доступу до документів слідчих та експертів. Цих документів дуже багато, вони специфічні, зберігаються в різних місцях, а деякі банально неможливо вилучити, тому що зараз вони використовуються — без них можуть бути паралізовані якісь процеси на лінії фронту», — зауважив Удовиченко.

За його словами, на цей час у справі допитано 104 людини. «Це військове керівництво, бійці, які безпосередньо перебували на полі бою, багато інших людей. Деяких допитували по три-чотири рази», — підкреслив перший заступник директора ДБР.

Удовиченко наголосив, що справу буде розслідувано об'єктивно в найкоротші терміни. «Актуальність і важливість справи очевидна. Щотижня керівництво того чи іншого правоохоронного органу виїжджає на місце, щоб тримати на контролі перебіг розслідування», — сказав він. Перший заступник директора ДБР пояснив, що за законом, якщо постанову суду про тимчасовий доступ не виконують, то правоохоронці можуть прийти з обшуком.

«Змоделюймо ситуацію: обшук на режимному військовому об'єкті під час війни. Це вже занадто. Отже, упевнений, що якби не було волі, бажання встановити істину, то була б маса відмовок, щоб не давати нам документи. Повна відкритість і сприяння допомагають у швидкості розслідування», — додав Удовиченко.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...