"Що вам зробила Буча?": Зеленський оголосив про створення в Україні Книги катів, у яку внесуть усіх окупантів-убивць із РФ

Президент України Володимир Зеленський назвав російських окупантів, які вбивають мирних українців, "концентрованим злом". Вони заслуговують лише на смерть після того, що зробили в нашій країні, передають Патріоти України.

Глава держави заявив, що в Україні буде створено Книгу катів, куди занесуть всіх російських військових, які скоїли воєнні злочини проти українсього народу. Про це Зеленський сказав у своєму новому відеозверненні, де розповів про жахливі картини, які відкрилися в Бучі, Гостомелі та інших населених пунктах після звільнення Київщини від ворога.

"Сотні вбитих людей. Закатованих, розстріляних мирних людей. Тіла на вулицях. Замінована територія. Заміновані навіть тіла убитих! Повсюдні наслідки мародерства. На нашій землі побувало концентроване зло. Вбивці. Кати. Ґвалтівники. Мародери. Які називають себе армією", – сказав голова держави.

Він знову звернувся до матерів російських солдатів, та запитав, як так вийшло, що їхні діти стали катами. Навіть якщо їх насправді ростили тими мародерами, якими вони себе показали.

"Я хочу, щоб кожна мати кожного російського солдата побачила тіла вбитих людей у Бучі, в Ірпені, у Гостомелі. Що вони зробили? Навіщо їх убили? Що зробив чоловік, який їхав вулицею на велосипеді? Навіщо катували до смерті звичайних мирних людей у звичайному мирному місті? Навіщо душили жінок після того, як виривали у них із вух сережки? Як можна було ґвалтувати жінок і вбивати їх на очах у дітей? Знущатися над їхніми тілами навіть після смерті? Навіщо чавили танками тіла людей? Що зробило вашій Росії українське місто Буча? Як це все стало можливим?" – запитав Зеленський.

Президент сказав жінкам у РФ, що їхні сини в Україні вбивали людей свідомо та із задоволенням. Окупанти "позбавлені всього людського", у них немає душі та серця. Він також звернувся і до російського командування:

"Я хочу, щоб усі керівники Російської Федерації побачили, як виконуються їхні накази. Ось такі накази. Ось таке виконання. І солідарна відповідальність. За ці вбивства, за ці тортури, за ці відірвані вибухами руки, що лежать на вулицях. За постріли в потилицю зв'язаним людям. Ось так тепер сприйматиметься російська держава. Це ваш образ. Ваша культура і людська подоба загинули разом із українцями та українками, до яких ви прийшли", – заявив український лідер.

Про Книгу катів

Зеленський повідомив, що в Україні створять спеціальний механізм для розслідування та судового розгляду кожного злочину російських окупантів на території нашої держави. Заради цього одночасно працюватимуть національні та міжнародні фахівці: слідчі, прокурори та судді.

До негайного запуску механізму залучені Міністерство закордонних справ, Офіс Генерального прокурора, Національна поліція, Служба безпеки, розвідка та інші структури в Україні.

"Світ уже бачив багато воєнних злочинів. У різні часи. На різних континентах. Але настав час зробити все, щоб воєнні злочини російських військових стали останнім проявом такого зла на землі", – наголосив гарант.

Звернення до українців

Президент України підкреслив, що наші військові героїчно вигнали ворога з декількох областей, проте окупанти ще продовжують тримати під контролем райони в інших регіонах. І коли від росіян "зачистять" і ті території, які залишаються під окупацією, можуть відкритися ще страшніші речі, ніж це сталося на Київщині.

"Така природа російських військових, які прийшли на нашу землю. Це виродки, які не вміють інакше. І такі в них були накази", – сказав Зеленський.

Він додав, що всі партнери України будуть детально поінформовані про те, що відбувалося на тимчасово окупованій території України. Про те, що зробили росіяни з мирними українцями, говоритимуть в Раді Безпеки ООН у вівторок, 5 квітня.

Голова держави вневнений, що після цього проти Росії запровадять новий пакет санкцій, проте цього, за його словами, замало.

"Потрібні ще висновки. Не тільки про Росію, а й про політичну поведінку, яка фактично дозволила цьому злу прийти на нашу землю", – заявив президент.

Про саміт НАТО в Бухаресті

Він відбувся рівно 14 років і саме тоді був шанс витягти Україну із "сірої зони" на сході Європи – між НАТО й Росією, про яку в РФ думали, що "що їм тут все дозволено. Навіть найстрашніші воєнні злочини".

Тоді Україні через страх перед РФ дипломатично відмовили у вступі до НАТО, бо Захід розраховував таким чином заспокоїти Росію та "переконати її поважати Україну й нормально жити поруч із нами", сказав Зеленський.

Він назвав ті події "помилковим розрахунком", після якого Україна пережила революцію, 8 років війни з РФ на Донбасі, а тепер бореться з російськими окупантами життя у найстрашнішій війні у Європі за увесь час після Другої світової.

"Хочу, щоб мене зрозуміли правильно. Ми не звинувачуємо Захід. Ми не звинувачуємо нікого, крім конкретних російських військових, які скоїли це проти наших людей. Окрім ще тих, хто віддавав їм накази. Але ми маємо право говорити про нерішучість. Про те, яким був шлях до такої Бучі, до такого Гостомеля, до такого Харкова, до такого Маріуполя. У нас немає нерішучості. У якому б блоці чи поза блоком ми не були, ми розуміємо одне: ми маємо бути сильними", – наголосив президент України.

Зеленський додав, що тоді, 2008-го на саміті НАТО, президент Росії Володимир Путін сказав, що такої країни, як Україна, не існує. А ми тепер доводимо, що вона є і буде. При цьому ми бачимо, що на кону в цій війні, що ми захищаємо.

"Ми не будемо ховатися за сильними світу цього. Ми не будемо нікого вмовляти. По-хорошому, ми не повинні були й просити про допомогу зброєю, щоб захиститися від цього зла, яке прийшло на нашу землю. Всю необхідну зброю нам і так мали надати – без прохань. Бо й самі прекрасно усвідомлювали, яке зло прийшло і що саме воно принесло із собою", – заявив голова держави.


"Закриття біолабораторій та припинення переслідування християн": Конгресвумен-республіканка висунула дивні умови для надання Україні допомоги від США

четвер, 18 квітень 2024, 13:45

Конгресвумен-республіканка від штату Джорджія та соратниця експрезидента США Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін запропонувала дивні правки до законопроєкту з допомогою для України. Про це йдеться на сторінці асигнування, передають Патріоти України. С...

У ГУР Міноборони розповіли про втрати окупантів після атаки на аеродром у Джанкої

четвер, 18 квітень 2024, 13:17

Унаслідок атаки ЗСУ на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої були знищені або уражені пускові установки ЗРК С-400, радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО, а також апаратура спостереження за повітряним простором. Про це пові...