Що відбувається в Бахмуті: Ветеран розповів, як ЗСУ впіймали ворога у пастку

Ситуація довкола Бахмута складається на користь українських військ. І завдяки веденню там бойових дій ЗСУ не дають окупантам перекинути більше сил на південь. Таку думку екскомандир роти батальйону "Айдар", ветеран війни та військовий аналітик Євген Дикий висловив у ефірі телемарафону "Єдині новини" передають Патріоти України.

Ситуація довкола Бахмута

"Ситуація довкола Бахмута принципово не змінилася за останній час. Але й ті невеликі зміни, що відбулися там, якраз на нашу користь. Ми там просуваємося. Там вже вдалося здолати залізничне полотно, яке було достатньо зручним рубежем оборони (ворога – ред.). І за залізницею постійно розширюється наш плацдарм", – повідомив Дикий.

Він також звернув увагу на переваги для Сил оборони України від того, що російським військам наказано в Бахмуті "стояти на смерть".

Завдання ЗСУ на Бахмутському напрямку

"В будь-яку гру можна грати вдвох: от як вони намагаються відтягнути наші резерви з півдня України на Слобожанщину та під Авдіївку, рівно те саме ми робимо з Бахмутом. Нам наразі не так важливо його вже взяти, як важливо брати його доти, допоки ключові вирішальні бої відбуваються на півдні", – пояснив військовий аналітик.

За його словами, на піку росіяни тримали навколо Бахмута угруповання у 50 тис. військових. Зараз – значно менше. "Вони (росіяни – ред.) все-таки змушені перекидати (сили – ред.) на південь, але не можуть собі дозволити просто здати нам Бахмут і всю ту силу перекинути на "лінію Суровікіна" (на півдні – ред.). В цьому разі саме ми їх упіймали у цю логічну пастку", – зазначив екскомандир роти батальйону "Айдар".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...