Що він курить? Лукашенко похвалився, що, незважаючи на санкції, виробляє стільки зброї, що продає у 57 країн

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що незважаючи на санкції, РБ разом із Росією виробляє різні типи озброєнь і продає їх у 57 країн, передають Патріоти України.

Джерело: наближений до Лукашенка Telegram-канал "Пул первого" з посиланням на заяву Лукашенка на нараді з питань фінансування закупівель продукції військового призначення 27 лютого

Пряма мова самопроголошеного президента: "Хочу зазначити, що, незважаючи на безпрецедентний санкційний тиск, ми виробляємо достатньо озброєння і військової техніки для потреб білоруської армії.

Це пов'язано з тим, що все, що нам треба – я маю на увазі зброю, "залізо"– ми запросто отримуємо з Росії. А те, що стосується мікроелектроніки, оптоелектроніки, оптики та іншого – хвала тим, хто зберіг виробництво, що дісталося нам від Радянського Союзу. І таким чином разом із Росією ми можемо виробляти будь-які типи озброєння".

Деталі: За словами Лукашенка, Білорусь виробляє стільки зброї, що "може собі дозволити також експортувати дану продукцію в 57 країн світу, що і робить".

Він також додав, що РБ "успішно розробляє сучасні зразки озброєння" не тільки за тими напрямками, де має "науково-технічний доробок і компетенції", а й освоює "нові затребувані напрямки – реактивні снаряди, артилерійські боєприпаси великого калібру".

Українців наймають на роботу в "Армію відновлення": Гетманцев розповів, як працює програма

четвер, 9 травень 2024, 16:22

Програма "Армія відновлення" залучила понад 120 тисяч осіб для виконання суспільно важливих робіт на оплачуваній основі. Усього подібні роботи організовано у 19 регіонах держави з найбільшим обсягом у Харківській, Донецькій та Київській областях. Про ц...

Британська розвідка оцінила, чи вдалося РФ досягти успіхів біля Часового Яру

четвер, 9 травень 2024, 15:43

озвідка Великої Британії повідомила, що, попри значну кількість атак, Росія у квітні не досягла великих успіхів на сході й зазнала значних втрат. Деталі: За словами відомства, кількість атак на околиці Часового Яру з березня по квітень 2024 року зросла...