"Що виготовляють, те і втрачають": Скiльки високоточних балiстичних ракет залишилось у РФ

Росія на місяць виготовляє приблизно 100 ракет і практично стільки вона застосовує під час обстрілів. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", передають Патріоти України.

Він зазначив, що, наприклад, 2 січня російські терористи застосували майже 100 ракет, а от 29 грудня атака була масованіша — на Україну було запущено 158 різноманітних засобів повітряного нападу.

За словами Ігната, російські окупанти не можуть собі дозволити залишитися ні з чим. Наприклад, вони наразі мало застосовують протикорабельних ракет типу "Калібр".

"Не можна сказати, з чим це пов’язано, але "Калібрів" було за оті атаки, що я казав, лише три, і вони були застосовані 2 січня", — зауважив речник ПС.

Відповідаючи на запитання про кількість високоточних далекобійних ракет у Росії, Ігнат послався на дані Головного розвідувального управління Міноборони України.

"Згідно з останніми даними, це така сама цифра, як і в попередній період: у Росії залишається приблизно 900 високоточних далекобійних ракет. Так відбувається, тому що ворог протягом трьох великих комбінованих атак з 29 по 8 січня застосував велику кількість ракет. Попри те, що вони виготовляють, вони і втрачають. Саме тому цифра зараз на цьому самому рівні", — пояснив Ігнат.

За його словами, переважно ворог завдає ударів балістичними ракетами, водночас Україна має "не так багато засобів, які можуть знищувати саме балістичні ракети".

Крім того, Юрій Ігнат зауважив, що останні дні відчувається відносне затишшя, яке може бути пов’язане і з погодними умовами, і знову ж таки з так званою економією ракет. На запитання, чому останнім часом не всі ракети і дрони збиває українська ППО, речник ПС підкреслив, що ворог спрямовує, наприклад, шахеди по прифронтових зонах, намагається бити по об’єктах енергетики, нафтобазах. Причому наразі він це робить і вдень і вночі. І не завжди ППО, яка працює у режимі 24/7, має засоби для влучання у повітряні цілі ворога.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...