Що задумала влада? Через нову податкову політику можуть зупинитись металургійні комбінати України, - економіст

Математика, закладена в змінах податкового законодавства в законопроекті 1210, не знаходить підтвердження в практиці українських промисловців. Про це у своєму пості у Фейсбуці заявив експерт Українського Інституту Майбутнього Ігор Попов, передають Патріоти України.

"Сьогодні зявилися новини про зупинку виробництва на Дніпровському металургійному комбінаті в Камянському. Перед тим про плани зупинки частини виробництва оголосив Арселор Міттал та ДМЗ в Дніпрі. Мабуть, математика, закладена в змінах податкового законодавства в законопроекті 1210, не знаходить підтвердження в практиці українських промисловців" – пише Попов.

Експерт наголосив, що підвищення ренти робить нерентабельним поставки українського прокату на китайський ринок. А лібертаріанці пропонують встановити ренту вищу, ніж у країнах-конкурентах - Австралії, Бразилії чи Казахстані.

"Основні ринки після закриття українських виробників займуть російські компанії. Може, в цьому і полягає економічна складова "Формули Штайнмаєра" – саркастично зауважив Попов.

Експерт зауважив, що імпорт електроенергії з Росії вже розпочинається. "Залишається продати "Турбоатом" і газотранспортну систему росіянам (через міжнародні консорціуми звичайно), аміакопровід включити до російського холдінгу, і відновити поставки ТВЕЛів на всі атомні станції" – говорить Попов.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...