"Що зробить Кремль у відповідь?": Резніков назвав умови прийняття Україною "формули Штайнмаєра"

Імплементувати так звану формулу Штайнмаєра в українське законодавство дуже просто, проте це питання необхідно обговорити в політичній робочій групі ТКГ (згідно з рішенням нормандської четвірки). Росія ж заявляє, що формулювання проєкту закону її не влаштовують. Про це розповів віцепрем'єр-міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю, повідомляють Патріоти України.

Як сказав він, з ухваленням "формули" в української сторони "немає жодних проблем". Так, чиновник пояснив, що для імплементації норм про особливий статус Донбасу в законодавство "потрібно всього-на-всього вставити "формулу" в текст закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей". Останній діє з 2015 року і щороку продовжується.

"Але там і без того є пункт 10, який описує цю "формулу", – вказав віцепрем'єр-міністр. За його словами, якби це було єдиною умовою, то "Україна із задоволенням на неї пішла б". "Нюанс у тому, що раніше в межах нормандської четвірки було ухвалено рішення обговорювати це питання в політичній робочій групі ТКГ, оскільки, згідно з пунктом 11 "Комплексу заходів з виконання мінських угод", учасники ТКГ повинні проводити відповідні консультації. І що маємо? Представники Росії і запрошені ними говорять – а нам зараз це не треба, ми вже хочемо цей закон переписати, він нам не подобається", – розповів Резніков.

Ситуація спровокувала дилему. Так, Київ може не слухати представників РФ, ввести "формулу" в законодавство. Але виникає питання: чи не буде це вважатися порушенням мінського комплексу заходів.

"Це питання до наших європейських партнерів – якщо ви просите нас імплементувати формулу на рівні глави держави – чи означає це, що потрібно припинити відповідні консультації в ТКГ? Що далі? Що зробить Кремль у відповідь для виконання своєї частини мінських угод? Питання риторичне", – зазначив Резніков.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...