Щоб агресори не могли використати для військових злочинів: Західні метеорологи вирішили не передавати дані РФ

Великий постачальник метеорологічних даних для західних та інших урядів ЕВМЕТСАТ призупинив співпрацю з Росією на тлі побоювань експертів, що РФ може використати дані про погоду для планування біологічних чи хімічних атак. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Reuters.

Європейська організація з експлуатації метеорологічних супутників (ЕВМЕТСАТ), міжурядова організація, що базується в Німеччині, повідомила Reuters, що спеціальна рада держав-членів у вівторок вранці прийняла рішення негайно призупинити дію ліцензій російських користувачів та двосторонньої угоди про співпрацю з провідним агентством, включаючи весь обмін даними та навчання. Представник ЕВМЕТСАТ відмовився повідомити, чим було викликано це рішення.

ЕВМЕТСАТ став останнім агентством, пов'язаним із погодою, яке обмежило обмін інформацією після вторгнення РФ в Україну. Раніше щонайменше ще три організації в Європі припинили обмін даними з Росією.

ЕВМЕТСАТ керує технічною інфраструктурою, яка дозволяє поширювати дані з численних супутникових каналів, у деяких випадках майже миттєво серед одержувачів.

До рішення, прийнятого у вівторок, ЕВМЕТСАТ заявив, що припинив надсилати дані з супутників ЄС до Росії та Білорусі за вказівкою Європейської комісії, але продовжував передавати інформацію з інших європейських супутників у ці дві країни, а також метеорологічні спостереження від урядів у всьому світі.

Деякі західні експерти зі зброї заявили про ризик того, що метеорологічні дані, надані EUMETSAT, можуть бути використані у військових цілях, у тому числі для планування хімічних та біологічних атак, заборонених міжнародним правом.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...