Щоб "чекістам" Путіна вуха позакладало: Президент України розповів про кімнату, де веде переговори з керівництвом США, НАТО, лідерами світу

До 2014 року Москва могла перехоплювати секретні телефонні переговори високопосадовців з Києва до інших країн. Янукович, Ющенко, Кучма, Кравчук не могли уникнути втручання "старшого брата".

"До 2014 року Москва мала можливість перехоплювати розмови, які здійснювали за допомогою конфіденційного зв'язку, навіть якщо вони були не з Москвою. Розмови з Білоруссю, Казахстаном, розмови з державами - членами СНД або тими, хто вийшли з нього. І якщо було встановлено конфіденційний зв'язок радянського зразка, - він перехоплюється і роздруковується Москвою", - розповів глава держави в п'ятницю в ефірі телеканалу ICTV, зазначають Патріоти України.

Порошенко познайомив журналістів з обладнанням ситуативної кімнати президента України, з якої він веде переговори з керівництвом США, НАТО, лідерами інших країн.

За словами президента, в цьому приміщенні встановлено обладнання, яке дає змогу йому вести телефонні переговори за допомогою сучасного захищеного зв'язку.

"Весь зв'язок, який тут є - це зв'язок конфіденційний. Це - встановили наші турецькі колеги... Це - виключно для зв'язку з Білим домом, конфіденційний зв'язок із Державним департаментом, урядом США", - сказав голова держави.

Він також уточнив, що в кімнаті є зв'язок зі штаб-квартирою НАТО, з генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом. Тут також є система шифрування конфіденційного зв'язку з Німеччиною та низкою інших європейських країн.

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...