Щоб дати бій Путіну: Україна купить у США нову партію Javelin

Міністерство оборони України уклало контракти на поставку другої партії протитанкових ракетних комплексів Javelin виробництва США. Про це повідомив заступник глави відомства Анатолій Петренко під час брифінгу щодо Державного оборонного замовлення і оборонних закупівель для потреб української армії у четвер, 26 грудня, передають Патріоти України.

"Протягом IV кварталу за рахунок зосередження ресурсів Міноборони України вдалося укласти контракти на поставку другої партії Javelin виробництва США. Ми також замовляємо аналогічні ракетні комплекси нашого національного виробника. Є кілька станцій артилерійської розвідки, близько 100 броньованих автомобілів різного типу і бронемашин, кілька літаків", – поділився він.

Петренко підкреслив, що Міоборони продовжує рухатися в напрямку забезпечення військ станціями радіоелектронної боротьби і радіоелектронної розвідки.

Заступник міністра України також зазначив, що оборонне відомство нарощує темпи поставок у війська саме сучасних і нових зразків озброєння і військової техніки.

"Тепер на озброєнні є безпілотний літальний апарат оперативного радіусу дії, який може застосовуватися в ударному варіанті. На озброєнні є автоматизований комплекс управління артилерією, також радіолокаційна станція для здійснення контрбатарейної боротьби – це все те, що було здійснено в рамках державного оборонного замовлення", – резюмував він.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...