Щоб домовитися із Кремлем: Фінський політик закликав заявити, що Україна не увійде до НАТО

Міка Ніїкко. Фото:Niikko Mika / Facebook.Фінський депутат Міка Ніїкко запропонував президенту Франції Еммануелю Макрону пообіцяти, що Україна не стане членом НАТО, а потім заявив, що невдало сформулював думку. Про це повідомляє фінське видання Yle, передають Патріоти України.

Ніїкко — голова комітету із закордонних справ у парламенті Фінляндії, член фракції націонал-пулістської партії Істинні фіни (Perussuomalaiset). У своєму Twitter він написав, що Макрону або «комусь іншому» варто публічно заявити, що Україна не стане членом НАТО, інакше переговори з Росією не дадуть результату.

Після критики на свою адресу депутат видалив твіт. У коментарі Yle він сказав, що поважає суверенітет України та невдало сформулював думку. За його словами, він хотів висловити свою думку щодо того, що вступ України до НАТО найближчим часом не здається реальним. Депутат наголосив, що Україна «має повне право сама ухвалювати рішення».

Пізніше Ніїкко оголосив про відставку з посади голови комітету із закордонних справ, пише Yle. У МЗС Фінляндії казали, що в разі нового вторгнення Росії в Україну на Москву очікують жорсткі санкції Заходу.

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...