Щоб допомогти лікарням Херсона: Борис Джонсон на день перекваліфікувався у вантажника

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав підтримати українські лікарні та власноруч допоміг відправити гуманітарні вантажі для медиків звільненого Херсона, повідомляють Патріоти України.

У суботу, 26 листопада, Джонсон опублікував кілька відповідних фото на своїй сторінці у Твіттер: за пультом управління навантажувача та за кермом вантажівки він транспортує гуманітарні вантажі, які будуть відправлені до Херсона.

«Лікарні по всій Україні потребують нашої підтримки», — нагадав Джонсон. Він розповів, що взяв участь в ініціативі Circle Health Group — найбільшої мережі приватних лікарень у Великій Британії, яка зібрала для херсонських лікарень 12 вантажівок медичного обладнання. Джонсон допоміг завантажити 13-ту: із сучасними медичними ліжками та наркозними апаратами для медустанов Херсона. Колишній прем'єр Британії закликав підтримувати подібні ініціативи для допомоги Україні. Фото були зроблені на складі вантажів в Енфілді на півночі Лондона.

Як повідомляє Sky News, таким чином Джонсон намагається активізувати збір коштів для термінових поставок медичного обладнання та необхідного забезпечення для лікарень України — включаючи ті, де допомагають пораненим українським захисникам.

Команда українських лікарів, які працюють у Circle Health у Великій Британії, безпосередньо підтримує зв’язок з медиками в Україні та інформує їх про найгостріші потреби українських лікарень. Потім товари збираються з 53 лікарень Circle Health у всіх регіонах Великої Британії, сортуються та завантажуються на склад в Енфілді, звідки їх доставляють в Україну. На сьогодні поставлено сотні інвалідних візків, і тонни різних медичних вантажів, включаючи машини швидкої допомоги, операційні столи, лікарняні ліжка, апарати ШВЛ, наркозні апарати та протези.

Джонсон закликав британців виявити «щедрість духу» та зробити пожертву на підтримку цієї кампанії. «Жоден бинт чи ліжко, які ви профінансуєте, не пропадуть марно у цій геркулесовій праці - відновленні гарної, хороброї України, — заявив колишній прем'єр Британії. — Слава Україні! Британський народ підтримує вас, у це Різдво і завжди».

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...