Щоб і не думали про втечу: Завербованим у ПВК "Вагнера" зекам показували відео страти дезертирів

Російським зекам, завербованим приватною військовою компанією "Вагнера", перед відправкою на фронт показували відео жорстоких страт дезертирів. Очевидно, таким чином найманців ЧВК намагаються налякати, щоб відбити в них бажання тікати з поля бою. Про це повідомила "Російська служба ВВС News", передають Патріоти України.

Декілька їхніх співрозмовників, близьких до приватної військової компанії Євгена Пригожина, на умовах анонімності підтвердили, що така практика в лавах "Вагнера" існує. Один зі співрозмовників повідомив, що "навчальні відео" для новобранців застосовувалися і до повномасштабної війни РФ проти України.

Ці джерела також розповіли, що знають мінімум про три розправи над "зрадниками", які в публічний простір поки що не виходили. Співрозмовник журналістів в одній із російських колоній сказав, що ув'язнених, які погодилися вирушити на фронт, заводили в спеціальну кімнату й на планшеті показували вбивства осіб, які нібито втекли з поля бою.

"Він там каже – я, такий-то, зрадник і петушар, кинув своїх товаришів на передовий – і далі в потилицю йому стріляють", – переказав ВВС побачене один із найманців "Вагнера". Інший співрозмовник із колонії заявив, що йому теж показували відео – але інше, де людину стратили шляхом повішення.

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...