"Щоб налякати ворогів": Росія запустила "міжконтинентальну" ракету "Сармат" (відео)

Російське Міноборони повідомляє, що на космодромі "Плесецьк" окупанти провели випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат". Про випробування доповіли президенту РФ Володимиру Путіну та показали відео запуску, передають Патріоти України.

Путін заявив, що аналогів у світі немає та ще довго не буде. "Ця унікальна зброя зміцнюватиме бойовий потенціал наших Збройних сил. Надійно забезпечить безпеку Росії від зовнішніх загроз і змусить замислитися тих, хто в запалі шаленої агресивної риторики, намагається погрожувати нашій країні", - зазначив очільник країни-агресорки.

Російські окупанти повідомляють, що це перший пуск ракети "Сармат". Путін заявив, що ракета може "долати всі сучасні засоби протиракетної оборони". За його словами, для створення ракети використали лише російські вузли, компоненти, деталі. Він додав: "Це спрощуватиме серійний випуск комплексу підприємствами ОПК".


Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...