Щоб населення "молодої республіки" не шастало до "біндер": Окупанти не дають розпочати ремонт мосту в Станиці Луганській

Із боку найманців реальних підтверджень робіт з розмінування території немає.

Ремонт зруйнованого мосту в Станиці Луганській “забуксував” – бойовики не гарантують безпеки під час розмінування. Про це повідомила прес-служба ООС у Facebook з посиланням на слова керівника української сторони СЦКК Олександра Борщевського, передають Патріоти України.

Він провів зустріч із заступником Голови спеціальної моніторингової місії в Україні Марком Етерингтоном щодо реалізації Мінських домовленостей. За словами офіцера, розмінування повинно відбутися не тільки на територіях, прилеглих до КПВВ, але і на ділянці біля зруйнованого мосту.

Борщевський підкреслив, що в ОБСЄ розуміють і підтримують доцільність такого рішення, однак із боку бойовиків реальних підтверджень робіт з розмінування території немає.

“Основна причина, чому не розпочато ремонт мосту – відсутність гарантій безпеки для наших фахівців з розмінування зі сторони незаконних збройних формувань”, – ідеться в повідомленні.

Офіцер додав, що запит по лінії ОБСЄ відправлений, але поки немає відповіді щодо того, чи буде забезпечена нашим фахівцям безпека.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...