Щоб не формувати "негативне ставлення" до війни: У РФ заборонили мітинг проти зростання цін на продукти

У російському місті Барнаул комуністична партія надіслала заявку на проведення мітингу проти підвищення цін на продукти. Місцева влада надіслала комуністам письмову відмову, аргументувавши це тим, що така акція може "формувати негативне ставлення" до війни в Україні (у РФ її називають "спеціальною військовою операцією"). Про відповідь адміністрації міста у своєму Telegram-каналі повідомив осередок компартії у Барнаулі, передають Патріоти України.

Партійці опублікували відмову у проведенні акції, проте не озвучили свою позицію. "Проведення публічного заходу у формі пікету з метою "Проти підвищення цін" може спричинити поширення інформації серед великої кількості людей та формування у них негативного ставлення до спеціальної військової операції", – йдеться у відповіді адміністрації.

До речі, внаслідок повномасштабної війни Росії проти України кілька десятків країн, зокрема ЄС, США, Канада та Японія, запровадили санкції проти агресора. Це призвело до значного зростання цін як на власні, і імпортні продукти. Зірвалися ланцюжки поставок, зупинилася частина виробництва.

Раніше російські ЗМІ повідомили про те, що в Росії намагаються поширювати "позитивний порядок денний" і при цьому всіляко уникають повідомлень про економічні проблеми.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...