Щоб не нашкодити репутації конкурсу: Білорусі відмовили в участі в "Євробаченні-2021"

Організатори міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" відмовили Білорусі в участі в конкурсі цього року, оскільки нова представлена композиція порушує правила конкурсу та може нашкодити його репутації, зазначають Патріоти України.

"Європейський мовний союз і Reference Group, наглядова рада "Євробачення", уважно вивчили нову заявку, подану БТРК (Белтелерадіокомпанія), щоб оцінити її право на участь в конкурсі цього року. Вони дійшли висновку, що нова пісня також порушує правила конкурсу та може завдати шкоди його репутації", - йдеться в заяві організаторів.

Уточнюється, що "оскільки БТРК не змогла подати заявку упродовж продовженого терміну, на жаль, Білорусь не братиме участі в 65-му конкурсі пісні "Євробачення" у травні".

Раніше повідомлялося, що претендент від Білорусі на участь у конкурсі "Євробачення" готує нову пісню для подачі заявки.

Учасниками Євробачення-2021 від Мінська цього року була обрана група "Галаси ЗМеста" з піснею "Я научу тебя" ("I'll Teach You"). Однак Європейський мовний союз (ЄМС) визнав заявку такою, що не відповідає правилам конкурсу і не допустив пісню до участі в конкурсі.

У ЄМС заявили про те, що пісня "ставить неполітичний характер конкурсу під сумнів" і "ризикує підірвати репутацію пісенного конкурсу "Євробачення". ЄМС сповістив білоруську сторону про те, що "пісня в нинішньому варіанті не може брати участі в конкурсі, а невиконання вимоги може призвести до дискваліфікації білоруського учасника.



Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...