"Щоб не проливати російську кров": Пригожин оголосив, що "розвертає колони" з-під Москви і "йде назад"

Раніше лідер Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з ватажком ПВК Вагнер Євгеном Пригожиним і начебто домовився про зупинення руху найманців на території Росії.

Ватажок так званої ПВК Вагнера Євгеній Пригожин увечері в суботу, 24 червня, оголосив, що його бойовики не дійшли до Москви 200 кілометрів, але злякалися «проливання крові» і вирішили «розвернути колони» у зворотному напрямку, інформують Патріоти України.

Пресслужба Пригожина опублікувала його аудіоповідомлення, в якому він стверджує, що ПВК Вагнера хотіли розформувати, 23 червня вони «вийшли на марш справедливості і за добу пройшли, не доходячи 200 км до Москви». Як каже Пригожин, вони «не пролили жодної краплі крові наших бійців», але зараз «настав момент, коли кров може пролитися».

«Тому, розуміючи всю відповідальність за те, що буде пролито російську кров з однієї зі сторін, ми розвертаємо свої колони і йдемо у зворотному напрямку в польові табори згідно з планом», — стверджує терорист.

Перед цим пройшла інформація, що Олександр Лукашенко провів переговори з ватажком ПВК Вагнер Євгеном Пригожиним і начебто домовився про зупинення руху найманців на території Росії. Про це повідомляє пресслужба Лукашенко.

Повідомляється, що на даний момент є погоджений "абсолютно вигідний і прийнятний варіант розв'язки ситуації, з гарантіями безпеки для бійців ПВК Вагнер".


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...