Щоб не розповідав про заможне життя родичів у Польщі: Кравчук розповів, як співробітники НКВС за доносом без суду розстріляли його рідного дядька (відео)

Кравчук розповів, як співробітники НКВС розстріляли його дядька через донос (відео)

Леонід Кравчук розповів, як його дядька розстріляли співробітники НКВС через донос одного з товаришів по службі, коли той прочитав лист свого батька, який описав враження від ситуації в Польщі. Про це перший президент України розповів в ефірі передачі " Свобода слова Савіка Шустера", зазначають Патріоти України.

Кравчук зазначив, що дядька розстріляли без суду біля залізничної станції, і там же закопали. Це сталося після звинувачення родича в нібито антирадянській пропаганді, хоча він просто прочитав лист, написаний батьком синові з розповіддю, як живуть поляки, хоча у них не така родюча земля, як в Україні.

"Рідний брат мого батька Митрофан після возз'єднання, як тоді говорили, західних земель з Україною, пішов до війська. Служив у Куйбишевській області. Його батько, мій дід, Олексій, мав церковноприходську школу. І написав йому листа. Каже, синку, я нещодавно був на кордоні з Польщею. І там ми підійшли до поляків. У них дуже паршиві землі, пише дід мій, але вони живуть чомусь краще. І військо добре одягнене, і їсти є що. А у нас хороша земля, але якось... погано", - розповів Кравчук.

Дядько президента прочитав цей лист в кімнаті в компанії двох солдатів, і один з них написав донос - мовляв, Митрофан є пропагандистом антирадянщини.

"Його заарештували, і через два тижні розстріляли без суду на станції. Там же і закопали... У мене є документи, є прізвища, усе... Кинули в колодязь, ми його потім діставали... Розумієте, якщо це все розповісти та описати, то це вирок комуністичній системі та радянській владі. Страшний вирок, але справедливий", - наголошує Кравчук.


З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...