Щоб не влаштовували "антиросійський психоз": Маша Лаврова пригрозила країнам Балтії через Україну

У Росії зажадали від влади Литви, Латвії та Естонії, які підтримують Україну, забезпечити захист дипломатичних установ РФ на їхній території. МЗС РФ пригрозило країнам Балтії через "антиросійський психоз". Відповідна заява з’явилася на сайті Міністерства закордонних справ, передають Патріоти України.

Автором заяви виступила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, яка часто в офіційних заявах дозволяє собі не надто дипломатичні висловлювання. "Попереджаємо Вільнюс, Ригу та Таллінн про відповідальність за наслідки розв'язаного ними антиросійського психозу", – йдеться у заяві Захарової.

Вона зазначила, що компетентні органи цих країн повинні негайно вжити заходів щодо "захисту російських дипломатичних та консульських представництв та їхніх співробітників".

Після гучного скандалу: Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора

понеділок, 1 липень 2024, 12:28

Заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького звільнили з посади, передають Патріоти України. Сьогодні, 1 липня, генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення Вербицького за власним бажанням. Згідно з нещодавнім розслідуванням...

Справа не лише в газі: Європейський Союз потрапив у нову залежність від Росії, - Financial Times

понеділок, 1 липень 2024, 11:59

Залежність Європейського Союзу (ЄС) від російських добрив зростає, що загрожує довгостроковій продовольчій безпеці регіону, оскільки місцеві виробники не можуть конкурувати з дешевими російськими продуктами. Відсутність виробництва добрив у Європі може...