Щоб обстріляти себе самих: Найманці "ДНР" зайшли на колишні позиції ОС біля Петрівського

Все відбувалося на відстані 250 метрів від відеокамери спостереження ОБСЄ, яка, на думку окупантів, має надати докази факту нібито порушення розведення сил та засобів з боку Збройних сил України.

Російські гібридні війська зайшли на колишні позиції Об’єднаних сил на ділянці розведення біля села Петрівське та відкрили показовий вогонь трасуючими кулями по своїх же позиціях. Про це в понеділок, 27 січня, поінформували в прес-центрі штабу операції Об’єднаних сил, передають Патріоти України.

Так, українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін зафіксувала дії збройних формувань Російської Федерації щодо імітації порушення розведення сил та засобів у межах ділянки розведення №3 Петрівське.

“Озброєні члени збройних формувань Російської Федерації, використовуючи рельєф місцевості та високу рослинність, зайшли на ділянку розведення на місця позицій підрозділів Об’єднаних сил, які були вивільнені при розведенні, та відкрили показовий вогонь трасуючими кулями у бік збройних формувань Російської Федерації”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що все відбувалося на відстані 250 метрів від відеокамери спостереження ОБСЄ, яка, на думку окупантів, має надати безапеляційні докази факту порушення розведення сил та засобів з боку Збройних сил України.

“Метою таких дій може бути загострення ситуації на ділянці розведення, яка в подальшому може призвести до повернення військ на вихідні позиції до розведення або зайняття нових вигідних рубежів збройними формуваннями РФ у зазначеному районі”, – наголошують в УС СЦКК.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...